בלוג

איכות תכשיטים – איך אוכל לדעת אם התכשיט שלי איכותי?

בעבר, יצרנים התייחסו לרוב ההיבטים של תכשיטי פירסינג כאל "סוד מסחרי" ולא חשפו יותר מדי מידע ספציפי על הרכב החומר. באותה תקופה שיטה נפוצה ששימשה לקבוע אם חומר "בטוח" לתכשיטים הייתה לנסות אותו. אם לא הייתה תגובה רעה ברורה, ההנחה הייתה שזה בטוח. מאז למדנו והבנו הרבה מעבר לכל זה כדי להבטיח את בטיחות התכשיטים שלנו.

תכשיטים לפירסינג צריכים לעמוד באותם סטנדרטים המיועדים להשתלה אנושית שהם הגיוניים, ישימים וברי-השגה. תקנים אלו פותחו כדי להבטיח בטיחות להחדרת עצמים לגוף האדם במגע עם פצעים פתוחים או מוחלמים, רקמות רכות ועצמות, הן בטווח הארוך והן בטווח הקצר. רוב התכשיטים הנפוצים בתעשיית הפירסינג אפילו לא מתקרבים לסטנדרטים הספציפיים עבור תרכובת המתכת וגימור פני שטח התכשיט. רבים מהחומרים של ייצור תכשיטים החלים על שרשראות או טבעות נישואים אשר מאוד מושכים כאשר הם בחלק החיצוני של גופך אינם מתאימים לשהות בגוף האדם, בין אם בפירסינג מוחלם או טרי.
התכשיטים שאנו מוכרים ומשתמשים בהם לענידה ארוכת טווח (יותר מ-24 שעות) ולפירסינגים טריים מאושרים לענידה בתקן שתל בגוף האדם על ידי בדיקות מעבדה עצמאיות. כימיית החומר (סוג מסוים של חומר), תכונות מכניות (חוזק וכו'), מבנה מיקרו גבישי וגימור פני השטח (פוליש) נבדקו ואושרו עבור יישום שתל בגוף, כדי להבטיח שהתכשיטים שלנו מתאימים לזמן ההחלמה ולענידה בפירסינג חדש. לרוב אנו משתמשים בטיטניום אשר תואם לסטנדרט ASTM F136, ASTM F67 או ASTM F1295.

אם אנו מוכרים תכשיטים למטרות אלו שאינם עומדים בסטנדרטים הנוכחיים, אנו הופכים אחראים ישירות לכל ההשלכות שעלולות להיגרם ללקוחות שלנו בעקבות חומרים אלו. אנחנו גם לא מוכרים תכשיטים העשויים מחומרים שהם אלרגנים ידועים או שיש להם היסטוריה של תגובות שליליות.

תכשיטים בטוחים

עשוי מחומרים שאינם רעילים ואינם גורמים נזק
תכשיטים בעל גימור ברמה גבוהה ללא קצוות חדים
יכול לעבור סטריליזציה

נכון לעכשיו יש לנו גישה לחומרים הבאים לתכשיטים העומדים בסטנדרטים הנוכחיים להשתלה בגוף האדם:

*טיטניום (ASTM F136, F1295 ו-F67)
*זכוכית קוורץ לא צבועה, זכוכית סודה-ליים וזכוכית בורוסיליקט כגון Pyrex (ASTM F1538)
*פלטינה (90% Pl: 10% Ir או 95% Pl: 5% Ru)

זהב 24K אמנם נחשב למקובל מבחינה ביולוגית, אך הוא רך ונשרט בקלות כך שהוא לא מעשי עבור תכשיט לפירסינג. קיים אוסף של ראיות המצביע על כך שניוביום (Nb) נראה מתאים ומקובל היטב על ידי גוף האדם, יחד עם טיטניום, טנטלום, זירקוניום, זהב ופלטינה שהם ששת היסודות התואמים ביותר להשתלה בגוף.

לבישת חומר שאינו מאושר להשתלה במשך יותר מ-24 שעות משמע סיכון לתגובה אלרגית וזיהום, מכיוון שלא הוכח שהוא לא מזיק לרקמות הרכות ולעצמות. רוב החומרים הללו ישמרו על פירסינג במצב לא בריא, מה שיהפוך את העור במגע עם התכשיט לדק יותר וחדיר יותר, מה שמגביר את הסיכון שלך לנזק ולזיהום.

למה לא פלדה "כירורגית" (stainless steel/surgical steel)?

יש לשקול פלדה רק לענידה לטווח קצר (פחות מ-24 שעות) בפירסינג שהחלים במלואו בלבד. ניקל (כ-15% בנפח) מומס בסגסוגת פלדה 316 (ASTM F138) כדי להפוך אותו ללא מגנטי ועמיד בפני קורוזיה. סגסוגת זו אמורה ללכוד ניקל וחומרים מגרים אחרים מתחת לשכבת כרום (תחמוצת כרום, הרגישה לקורוזיה על ידי כלור, כמו המלח בזיעה או תמיסת הסליין שפירסרים רבים ממליצים עליה) שם היא משחררת אלרגנים ורעלים לאט מאוד. כאשר ניקל וחומרים מגרים אחרים מתפזרים לתוך העור, הרקמה מגיבה כדי להגן על עצמה ויוצרת רקמת צלקתית עבה מסביב לעצם הפוגע כדי להדוף אותה, כמו רסיס.

תגובות לא רצויות לסגסוגות נושאות ניקל כמו פלדה כוללות:

שינוי צבע העור
נזק לרקמה
נזק עצבי
רקמה צלקתית מוגברת
תגובות אלרגיות

למה לא אקריליק?

*אקריליק הוא חומר רעיל
*אקריליק מכיל חומרים הגורמים לסרטן
*אקריליק נסדק בקלות מה שגורם לו לצבור חיידקים בסדקים

פוליש התכשיט

התקנים לגימור פני השטח נועדו להבטיח את המשטח החלק והנקי ביותר במגע עם הגוף (mirror polish). תכשיט איכותי תחילה עובר ליטוש בצורה מכנית בצורה חלקה ולאחר מכן electro polish כדי להסיר מזהמים, תרכובת ליטוש, אבק וטביעות אצבע. שלבים אלו הם קריטיים להחלמה קלה ולפירסינג בריא, שכן כל פגמים או מזהמים תורמים לרקמת צלקתית ולדלקות.

סטריליות

אם הפירסר שלכם לא טורח לעקר את התכשיטים לפני הכנסתם לגוף, אתם יכולים בקלות לתפוס זיהום, וקיימת
C אפשרות למשהו חולני כמו נגיף הפטיטיס
מטיפול רשלני.

חשוב שתכשיטים, במיוחד עבור פירסינג חדש ו/או מגורה, יעוקרו בתנאים הנכונים. בהתחשב בשיטות העיקור הקיימות כיום, עיקור בלחץ אדים הוא האפשרות הטובה ביותר.עם עיקור בקיטור, יש להגיע לטמפרטורות וללחצים הנכונים למשך הזמן המתאים כדי להבטיח שהכל מתחמם באופן שווה וחשוף לאדים כדי להרוג כל גורם מזהם שעלול להיות על התכשיט.

תפקידנו בתור פירסרים וגם לקוחות הוא לא לבדוק את המתכות אשר אנו רוכשים, אלא לבדוק מהיכן אנו רוכשים אותם.
לצערי הרב יש מספר יחסית מצומצם של יצרני תכשיטים אשר עומדים בסטנדרטים המתאימים שדיברנו עליהם, ויש סיכוי גדול שהתכשיט אותו אתם עונדים ברגע זה אינו עומד בסטנרט, חשוב מאוד לציין שכמו בכל תחום אחר, איכות עולה יותר .
כאשר אני ארכוש תכשיט מספקים לא מהימנים ולא מאושרים התכשיט יעלה בהתאם והעלות ללקוח תהיה בהתאם, וכאשר ארצה לספק ללקוחותיי תכשיטים שאכן מאושרים ובאמת עברו את הבדיקות המתאימות ומיוצרים מהחומרים המתאימים, המחיר כמובן יהיה גבוהה יותר גם לי וגם ללקוחותיי .

רשימה של יצרני תכשיטים אשר עומדים בסטנדרטים המתאימים:

Industrial Strength
Anatometal
NeoMetal
LeRoi
Intrinsic Body
People’s Jewelry
Junipurr
Buddha Jewelry Organics
Gorilla Glass
Glasswear Studios

כמובן שיש עוד יצרנים ואלו לא כולם, אלו היצרנים העיקריים שתוכלו למצוא בסטודיואים איכותיים בישראל (מספר מצומצם מאוד).

סטודיואים שמחזיקים בתכשיטים בסיסיים ומעוצבים אלו, יותר מישמחו לפרסם את שם החברה שממנה הם רכשו את התכשיטים, אם הפירסר שלכם לא חושף את שם היצרן של התכשיט , או לחלופין לא יודע מי היצרן ואיפה זה יוצר, זה הזמן לחשוד.

למה לא לקנות באינטרנט תכשיטים?

חברות שמייצרות תכשיטים איכותיים לא מוכרות לאנשים פרטיים ולא לאנשים שעושים פירסינג בבית וכו'.
אם מצאתם באינטרנט תכשיט יפה מ"זהב" שאהבתם ב150 שקלים, אני מצטער לבשר לכם שאין סיכוי שהוא עומד בסטנדרט איכות כלשהו!
החנות האינטרנטית שמוכרת לכם אותו ב150 שקלים כנראה קנתה אותו בהרבה הרבה פחות וממש לא במחיר שנמכר בו תכשיט איכותי…
כנל לתכשיטי "טיטניום" שמאוד נפוץ למצוא בחנויות אינטרנטיות ישראליות שמוכרות אותם ב100 שקלים,כאשר תכשיטים אלו מגיעים מסין ויצאו מהמפעל בעלות של כמה שקלים בודדים, אם אתרים וחנויות אלו היו מוכרים באותו אחוז רווח אשר סטודיואים איכותיים היו מוכרים, הייתם משלמים על תכשיט כזה בסביבות 15 שקלים.
סטודיו איכותי שמחזיק תכשיטים שעומדים בתקן שתל לא באמת מרוויח עליכם כמו שהחנויות אינטרנטיות מרוויחות כי תכשיט איכותי שמיוצר בארצות הברית הוא מאוד יקר! , זה נס שסטודיואים טובים בכלל מצליחים להתקיים!
האם להגיע לקנות פירסינג איכותי בסטודיו מקצועי יותר יקר מהזבל באינטרנט ? כן
האם זה שווה את זה? כן
לא מצאתם תכשיט שאתם אוהבים אצלינו או בסטודיו שמחזיק את אחת החברות הללו? אנחנו וכל סטודיו אחר יותר מנשמח להזמין לכם כל דבר שתרצו.

בישראל אין מספיק דרישה לפירסינג איכותי, לכן הסטודיואים נראים בהתאם, סטודיואים ופירסרים יתחילו לעבור לתכשיטים איכותיים כאשר יהיה יותר דרישה מהקהל לאיכות ולא למחיר זול.